Nečistoty v MEDu VS. kvalitní med

Při stáčení medu do nádob dochází téměř vždy k oddělování nežádoucích prvků, jako jsou například kousky vosků z plástů, vosková víčka či pyl. To jsou TY nahromaděné nečistoty, kterým se prakticky nedá vyhnout. 
Dá, ale musíš mít stáčecí zařízení za půl milionu.

Tato nečistota je biologická, přirozená věc, které se není třeba bát. 

100g těchto "nečistot" (to nikdy za život nedáš) je lepší pozřít než si 1x ohřát jídlo v mikrovlnce v PVC obalu. Toť můj názor.

Jak se pozná kvalitní med?

Zkus si test.....Dej lžíčku MEDu do čaje a pokud spadne na dno a udrží se jako celek, tak je to pravý nefalšovaný med. Můžeš  zkusit další fintu. Smíchej MED s malým množstvím vody + 3 kapky octa. Pokud se objeví pěna, jedná se o nekvalitní med. Zajímavé, že?

Nepleť si to však se včelí bílkovinou. tj.. pěna při otevření sklenice.

V případě, že po otevření sklenice s medem na povrchu objevíte pěnu, to nevadí!!!  Tento jev je tzv. vysrážená včelí bílkovina s částečkami pylu. Pokud ti to není sympatický, odeber vrchní pěnu lžící a dej si ji do koupelové lázně, a´ť  jej 100% zužitkuješ.

Vytvořte si webové stránky zdarma!